Blog

7 cele mai frumoase locuri pentru organizarea unui team building în natură

activitati team building

În acest articol îți spunem care sunt cele mai pitorești locații pentru organizarea unor activități de team building memorabile. De asemenea, îți spunem cum să alegi locația perfectă în funcție de nevoile echipei, dar și care sunt cele mai populare activități de team building în natură. În plus, îți spunem care sunt avantajele organizării unui team building în aer liber și îți dăm câteva sfaturi despre cum să planifici un team building în diferite anotimpuri. 

Cele mai pitorești locuri pentru team building în natură

Există numeroase locuri unde pot fi organizate cu succes activități de team building. Alegerea o poți face în funcție de interesele echipei, de resursele financiare sau de cultura organizațională. Iată câteva dintre cele mai interesante și frumoase opțiuni:

 • zona Bran-Moeciu (Moeciu de Sus, Moeciu de Jos): este fără îndoială una dintre cele mai apreciate regiuni pentru organizarea evenimentelor corporate, pentru că aici se pot desfășura activități în aer liber pe tot parcursul anului. Este o zonă apreciată mai ales pentru sporturile montane. 
 • Brașov: este un oraș care oferă numeroase atracții turistice pe tot parcursul anului, există aici numeroase obiective și facilități pentru organizații.
 • stațiunile de la malul mării: reprezintă obiective importante pentru organizarea activităților de teambuilding, mai ales pentru companiile cu un număr mai mare de angajați. Poți alege între Neptun, Mamaia, Costinești, Mangalia, Venus, Jupiter și nu numai.
 • Iași: cu o infrastructură dezvoltată puternic în ultimii ani, Iașul oferă numeroase spații de cazare, centre pentru conferințe și activități de team building, obiective turistice literare și istorice, parcuri bine îngrijite și împrejurimi de neuitat.
 • Vatra Dornei: este o regiune cu numeroase râuri, străjuită de munți, peisajele sunt unice și impresionante. Există numeroase opțiuni de cazare, indiferent de numărul participanților, dar și numeroase modalități de petrecere a timpului în aer liber (kayaking, turism ecvestru, mountain biking, trekking, alpinism).
 • Sibiu: este un uraș cu o infrastructură dezvoltată și cu împrejurimi atractive din punct de vedere turistic (zonele împădurite din Mărginime, Ocna Sibiului, Păltiniș). Se poate opta pentru o multitudine de activități în aer liber: kayaking, trekking, excursii off road, sporturi de iarnă. 
 • Sighișoara: cu siguranță cetatea medievală este renumită pentru obiectivele istorice care pot fi vizitate în timpul unui team building. Împrejurimile Sighișoarei sunt de asemenea tentante pentru ieșiri sau diferite sporturi (caiac-canoe).
 • Delta Dunării: este de preferat să organizezi activități de team building în perioada aprilie-octombrie. Experiența unui asemenea team building este de neuitat, în principal datorită peisajelor și ecosistemelor care există aici. 

Acestea sunt câteva dintre cele mai frumoase opțiuni de team building pe care le oferă România. Fotografiile reprezintă o modalitate excelentă de a ilustra frumusețea și atmosfera acestor locuri. Este important să te informezi din timp cu privire la cum se poate ajunge la locul de organizare a team building-ului, ce tipuri de cazare sunt disponibile și ce echipament este necesar, în funcție de anotimpul în care se organizează evenimentul. În funcție de nevoile și preferințele echipei, unele locuri pot fi mai potrivite decât altele. De exemplu, pentru echipele mici și intime, un refugiu montan liniștit ar putea fi alegerea ideală. În schimb, pentru echipele mari, care caută mai multă aventură, sporturile acvatice și cățărările pe stânci ar putea fi mai potrivite. Este important să ții cont de aceste aspecte și să poți face recomandări personalizate pentru fiecare tip de echipă.

Cum să alegi locația perfectă pentru team building în funcție de nevoile echipei

activitati teambuilding

Pentru a alege locația perfectă pentru un team building în funcție de nevoile echipei, este important să ții cont de câteva aspecte cheie precum:

 • identificarea nevoilor echipei: este important să ții cont de nivelul de fitness al membrilor echipei, preferințele lor în ceea ce privește activitățile (de exemplu, aventură sau relaxare), dar și de eventuale restricții dietetice sau medicale pe care le-ar putea avea.
 • evaluarea facilităților și serviciilor: Este important să evaluezi din timp facilitățile și serviciile oferite de diferite locații. O locație poate fi frumoasă, dar dacă nu oferă facilitățile necesare pentru un team building reușit, atunci nu va fi cea mai potrivită alegere.
 • accesibilitate: acesta este un alt aspect important de luat în considerare. Este recomandat ca locația să fie ușor accesibilă pentru toți membrii echipei, indiferent unde alegi să organizezi team buildingul, în apropierea sediului firmei sau într-o locație mai îndepărtată.
 • bugetul disponibil: alegerea locației trebuie să fie în concordanță cu bugetul disponibil. Este important să ții cont de costurile asociate cu transportul, cazarea, mâncarea și activitățile de team building în sine. În funcție de buget, se poate alege o locație mai luxoasă sau mai accesibilă.

Top activități de team building în natură

 • Activități de supraviețuire: acestea pot fi extrem de eficiente pentru a îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă și de rezolvare a problemelor. Participanții pot învăța să construiască un adăpost în natură, să găsească și să pregătească alimente sau să navigheze cu harta și busola. Aceste activități solicitante fizic și mental îi încurajează pe membrii echipei să colaboreze, să se sprijine reciproc și să găsească soluții în situații dificile.
 • Drumeții: reprezintă o modalitate excelentă de a încuraja comunicarea și cooperarea între membrii unei echipe. Participanții pot explora împreună trasee montane sau păduri, descoperind frumusețea naturii și bucurându-se de aerul proaspăt și peisajele spectaculoase. De asemenea, aceste excursii pot fi o oportunitate de a dezvolta abilități de orientare și de luare a deciziilor într-un mediu necunoscut.
 • Activități sportive în aer liber (volei, canotaj, fotbal, alpinism, biking, alpinism): participarea la asemenea activități poate îmbunătăți moralul echipei și poate stimula spiritul de competiție.
 • Jocuri de echipă: sunt concepute pentru a îmbunătăți abilitățile de gândire strategică și de rezolvare a problemelor. Ele pot fi adaptate pentru a se potrivi în aer liber sau în interior, în funcție de sezon.

Beneficiile unui team building realizat în aer liber

Beneficiile unui team building realizat în aer liber sunt numeroase și pot avea un impact semnificativ asupra echipei:

 • îmbunătățirea relațiilor interpersonale: team building-ul în natură oferă oportunități excelente pentru îmbunătățirea relațiilor interpersonale în cadrul echipei. Datorită activităților de cooperare și interacțiunilor într-un mediu informal, membrii echipei se pot cunoaște mai bine și pot învăța mai multe unii despre alții.
 • stimularea moralului și a motivației: un team building în aer liber poate reprezenta o schimbare profesională care ajută la ridicarea moralului și a motivației echipei. Activitățile distractive și provocările pot stimula energia și entuziasmul, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra performanței profesionale.
 • promovarea stării de bine și a sănătății mentale: în acest fel se reduce stresul, se promovează sănătatea fizică și mentală și se îmbunătățește starea de spirit.
 • îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor: multe activități de team building în natură presupun rezolvarea problemelor și luarea deciziilor în cadrul unei echipe, iar acest lucru ajută la îmbunătățirea acestor abilități. Ulterior, acestea pot fi aplicate în mediul profesional.

Sfaturi pentru organizarea unui team building în diferite anotimpuri

Pentru a organiza un team building de succes în diferite anotimpuri, este important să iei în considerare câteva aspecte esențiale precum:

 • trebuie să ții cont de condițiile meteo specifice fiecărui anotimp. De exemplu, în timpul iernii, poți opta pentru activități precum schiul sau snowboardingul. Vara, când temperaturile sunt ridicate, este mai potrivit să alegi activități în aer liber cum ar fi drumețiile sau campingul. Este esențial să monitorizezi prognoza meteo înainte de eveniment și să adaptezi activitățile în funcție de aceasta.
 • trebuie să te asiguri că echipa ta este echipată corespunzător pentru activitățile planificate în anumite anotimpuri. În timpul verii, protecția solară și hidratarea sunt esențiale, iar în timpul iernii, îmbrăcămintea călduroasă și echipamentul anti-alunecare sunt vitale pentru siguranța participanților.
 • selectarea locației potrivite este un alt aspect important: primăvară și vară, parcurile și plajele sunt locuri ideale pentru activități în aer liber, în timp ce toamna este perfectă pentru drumeții în păduri sau munte. Iarna, stațiunile de schi sau cabanele montane pot fi alegeri excelente pentru a crea o experiență memorabilă.
 • adaptarea activitățile la nevoile echipei: este esențial să ții cont de nivelul de fitness și de preferințele membrilor echipei. Activitățile fizice intense pot fi mai potrivite pentru anotimpurile mai calde, în timp ce iarna poate fi rezervată pentru activități mai relaxante (foc de tabără, wellness la spa).

În acest articol am explorat câteva locuri potrivite pentru team building în natură, am înțeles cum să alegem locația perfectă în funcție de nevoile echipei și am descoperit top activități care pot fi desfășurate în aer liber. De asemenea, am trecut în revistă avantajele unui team building realizat în natura și am oferit sfaturi pentru organizarea acestuia în diferite anotimpuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *