Blog

Ghid pas cu pas: cum organizezi un teambuiling

Team Building TeamLink

Un teambuilding este modalitatea perfectă de a reuni oameni, într-un mediu out of the office în care percepția este diferită, echipa socializează și comunică neoficial, totul pentru a crește coeziunea și performanțele la locul de muncă. Organizarea unui teambuilding este o provocare fără ajutor profesionist. La TeamLink există servicii complexe de teambuilding, training, travel și entertainment pentru ca tu să alegi cea mai bună variantă pentru afacerea ta.

Organizarea unui teambuilding cu facilitatori cu experiență, materiale și echipamente premium, la prețuri accesibile devine facilă odată ce optezi pentru servicii complete, personalizate de echipa TeamLink.

Stabilirea scopului și a bugetului

Un teambuilding focusat pe training, unul organizat pentru relaxare și consolidarea echipei într-un cadru confortabil sau un mixt între cele două trebuie să se adreseze tuturor celor implicați, iar acest lucru poate fi dificil.

Pentru firme mai mici sau mai mari, stabilirea unei strategii înainte de a opta pentru tipul de teambuilding ce urmează a fi desfășurat este esențială. Pentru ca investiția să merite ai nevoie de atingerea obiectivelor propuse.

Dacă nu știi exact către ce să te îndrepți poți solicita consiliere și îndrumare de specialitate, dacă alegi să contactezi o firmă profesionistă. Obiectivele clare de atins pe care le ai în vedere se pot asocia cu activități și provocări offline și online pentru un eveniment memorabil, cu încadrare în bugetul stabilit de la început.

Perioada și durata teambuilding-ului

Consultarea cu angajații este importantă atunci când îți dorești identificarea perioadei ideale pentru desfășurarea unui teambuilding de succes. Este adevărat că sezonul cald pare ideal pentru organizarea unui astfel de eveniment, însă te putem asigura că ai posibilitatea să optezi pentru activități outdoor și indoor la fel de interesante.

Ținând cont de proiectele aflate în desfășurare în cadrul companiei, de volumul de muncă al angajaților, de scopul teambuilding-ului, dar și de prioritățile participanților pot fi identificate programe de training și distracție indiferent de anotimp.

Există o serie vastă de opțiuni pentru activități outdoor, dar și pentru cele indoor, pentru doar câteva ore într-o zi sau pe durata mai multor zile, pentru toate tipurile de echipe, fără a omite faptul că asocieri și combinații pot fi realizate astfel încât evenimentele programate să te ajute să bifezi toate țintele stabilite.

Evenimente în exterior

echipa castigatoare, trofeuIdeal ar fi organizarea unui teambuilding outdoor sau măcar parțial. Oamenii care petrec suficient de mult timp la birou își doresc să aibă o evadare în natură, ocazional. Un teambuilding poate avea o componentă de training pentru ca eforturile echipei să fie susținute, să existe o mai bună comunicare și adaptare a modului de lucru în proiecte, dar se poate vorbi și de o parte distractivă pentru toți cei implicați.

Dacă vremea permite efectuarea unor activități de teambuilding outdoor și travelling ar trebui să profiți și să alegi activități care să îi entuziasmeze și să îi facă pe toți mai relaxați și implicați. Propunerile sunt variate și pot fi selectate idei inedite.

Activități indoor

Organizarea unor evenimente de teambuilding indoor poate prilejui sporirea coeziunii echipei prin jocuri și distracție garantată. Poate părea ceva mai complicat să identifici unele activități menite să fie realizate într-un spațiu limitat, în interior, dar te asigurăm că există o multitudine de opțiuni de teambuilding indoor care pot fi incredibil de distractive.

În cadrul acestora participanții pot lucra în echipă pentru atingerea obiectivelor sau pot deveni competitori. Indiferent de alegeri, membrii echipei sau echipelor își vor aduce contribuția la rezolvarea problemelor identificate și vor fi implicați de trainer pe toată durata evenimentului pentru a participa și a-și aduce contribuția.

În teambuilding fiecare membru este pus în valoare, fiecare tip de activitate îi determină pe participanți să iasă în evidență și să strălucească în zonele în care se simt confortabil.

jocuri in echipa, teambuilding indoor
Remote activities

Activități captivante și dinamice pot fi organizate și pentru echipele care lucrează remote. Trainingul poate fi asociat cu unele preocupări distractive la distanță. Combinația între activitățile indoor pentru cei aflați la sediu și online pentru cei care lucrează remote este o opțiune.
Cu un trainer profesionist totul este dinamic, iar timpul va trece mult prea repede, odată ce ai identificat tema și ai planificat fiecare etapă în parte.

Depășirea barierelor personale și profesionale

Un teambuilding organizat cu ajutorul experților poate fi modalitatea ideală pentru a uni colegi care în office se evită sau nu doresc să lucreze împreună, de a-i ajuta să comunice mai bine și să învețe lucruri noi, să activeze excelent împreună pentru obținerea performanțelor profesionale.

Cu activitățile alese corect cei mai reticenți angajați vor fi atrași în preocupări care să îi ajute să gândească out of the box și să creeze o legătură puternică unii cu alții. Scopul final este acela de încurajare a interacțiunilor personale care se pot extinde natural în viața profesională, ceea ce contribuie la creșterea competitivității echipei.

Feedback necesar

Finalul unei sesiuni de teambuilding trebuie cuantificat. Pentru a știi dacă ai atins obiectivele propuse, un sondaj poate fi varianta potrivită pentru aceasta. Angajații vor avea astfel ocazia să declare anonim dacă le-a plăcut sau nu teambuilding-ul, care a fost cea mai interesantă activitate pentru fiecare în parte, ce își doresc pentru un alt eveniment de acest tip, care sunt problemele identificate și ce soluții au găsit, dar și ce au învățat.

Organizarea unui teambuilding din timp, indoor sau outdoor, remote sau pentru a celebra un moment important din existența companiei oferă beneficii multiple, îmbunătățirea culturii organizaționale, creșterea moralului, dar și crearea unei comunități în care oamenii împărtășesc momente speciale care îi leagă. Apelează cu încredere la servicii de teambuilding & corporate events pentru că, în final, bucuria și aprecierea muncii determină creșterea productivității și atingerea facilă a obiectivelor companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *