Blog

10 activități pe care le poți desfășura într-un teambuilding

Jocuri Team Building

Teambuilding-ul este un concept care presupune lucrul în echipă, scopul fiind creșterea eficienței, a încrederii și a productivității. Activitățile și jocurile sunt importante într-un teambuilding pentru că stimulează comunicarea și încurajează munca în echipă. În acest articol menționăm câteva dintre cele mai apreciate activități, de la jocuri interactive și provocări de stimulare a comunicării, la jocuri în aer liber care promovează lucrul în echipă, sau chiar la idei de stimulare a creativității (artistice, culinare sau social media). Scopul acestor activități este acela de a crea o atmosferă relaxată și pozitivă, în care participanții să simtă cu adevărat că aparțin unei echipe.

Definirea conceptului de teambuilding și avantajele sale

Teambuilding-ul este un concept construit pe ideea de echipă și se bazează pe comunicare, colaborare și creativitate. Obiectivul principal al teambuilding-ului este de a dezvolta competențele de lucru în echipă ale angajaților, precum și de a susține motivația individuală și întărirea relațiilor interpersonale.

Un program de teambuilding poate oferi avantaje semnificative atât pentru companii, cât și pentru angajați:

  • pentru companii, un program de teambuilding bine planificat și organizat poate duce la o mai bună productivitate. De asemenea, ajută la crearea unei culturi organizaționale mai bune și demonstrează angajaților că sunt apreciați pentru ceea ce fac și rezultatele obținute.
  • în ceea ce privește avantajele pentru angajați, un teambuilding poate consolida relația dintre aceștia și companie, pot fi încurajați să lucreze eficient în echipă, ceea ce duce la o mai bună performanţă și la o mulţumire mai mare faţă de locul de muncă. Nu în ultimul rând, teambuilding-ul oferă angajaților o oportunitate de a se relaxa și se distra în echipă.

Iată care sunt activitățile care pot fi desfășurate în cadrul unui teambuilding de succes:

Jocuri interactive și provocari pentru stimularea comunicării

Jocurile interactive și provocările oferă un mediu distractiv și antrenant pentru orice teambuilding. De asemenea, astfel de jocuri oferă o metodă interactivă de a crește comunicarea între membrii echipei și de a lucra împreună pentru atingerea unui obiectiv comun. Astfel de activități reprezintă o modalitate distractivă de a petrece timp de calitate în echipă.

  • Cercul complimentelor: încurajează membrii echipei să-și exprime aprecierea unul față de altul. Nu este nevoie de cuvinte pompoase, complimentele pot fi simple și directe: „Am vrut să spun că ideea lui X de a rezolva problema apărută a salvat întregul departament” sau „Țin să-l complimentez pe Y pentru că săptămâna trecută, când noi eram nedormiți și obosiți fiindcă eram în corzi cu proiectul, ne-a adus gogoși și cafea din proprie inițiativă”. Sau puteți merge în cerc, de la unul la altul, pentru a complimenta și aplauda pe toată lumea.
  • Jocul Tronurilor: este un joc care ajută la stimularea comunicării. Participanții se împart în echipe, fiecare vrea să ocupe tronul, astfel încât pun la cale strategii și se coordonează, pentru a-și atinge scopul. Participanții au nevoie de colaborare, creativitate și o bună comunicare.
  • Vânătoarea indiciilor: este un alt joc de echipă minunat, cuprinde nu numai provocări legate de locul în care se joacă, dar și teste de cunoștințe. Ajută la stimularea gândirii creative și a comunicării în echipă. Jucătorii trebuie să se informeze corect și la timp, să-și împartă sarcinile și să facă conexiuni între indicii pentru a găsi răspunsurile corecte.

Activități în aer liber care încurajează spiritul de echipă

activitati in aer liber, teambuildingActivitățile în aer liber care promovează lucrul în echipă reprezintă un mod excelent de a construi coeziunea și unitatea. Iată câteva dintre activitățile de teambuilding în aer liber ce pot fi organizate cu ușurință:

  • cursele de echipe: reprezintă o modalitate distractivă pentru echipe să se antreneze în baza abilităților lor. Poate fi vorba despre antrenamente fizice sau de folosirea abilităților tehnice și de creativitate.
  • treasure hunt” poate fi o provocare amuzantă, în care participanții colaborează pentru a găsi obiecte pe un anumit traseu. Echipele trebuie să urmeze informațiile pe care le au pentru a descoperi obiectele ascunse și pentru a completa provocările date.
  • jocurile de strategie reprezintă o modalitate de gândire tactică și lucru în echipă pentru rezolvarea problemelor.

Aceste activități reprezintă o modalitate excelentă de a acționa sub presiune, de a învăța să preiei controlul într-o situație critică și de a face față adversarilor într-un mod civilizat. Abilitățile dezvoltate sunt: gândirea critică, planificarea și luarea deciziilor în baza unor informații incomplete.

Jocuri de logică și brainstorming care susțin productivitatea

intalnire cu echipa, teambuildingJocurile de logică și puzzle-urile sunt unele dintre cele mai populare activități în cadrul teambuilding-ului. Acestea ajută la testarea gândirii creative și a gândirii analitice, precum și la stimularea gândirii divergente. Jocurile de logică pot include puzzle-uri, quiz-uri, jocuri video interactive care necesită rezolvarea unei provocări. De asemenea, metodele de brainstorming interactive reprezintă o altă modalitate excelentă de a stimula colaborarea în echipă. Acestea vizează crearea unui mediu în care toți membrii pot contribui cu idei și sugestii.

Idei artistice, culinare, social media

Crearea unui club de carte

Se alege o carte interesantă, sau din domeniul de activitate al echipei și se lasă la dispoziție câteva săptămâni pentru a fi citită. Apoi se organizează o întâlnire la cafea și prăjituri, în care se vorbește despre ideile cărții. Sunt încurajate conversațiile și ideile interesante, dar și cunoștințele împărtășite de participanții la discuție. Orice carte și idee este binevenită.

Pregătirea unui meniu în echipă

Un exercițiu interesant ar putea fi pregătirea unui meniu împreună. Acest lucru oferă ocazia membrilor echipei să se folosească de experiențele lor culinare, dar și de abilitățile lor de comunicare, cooperare și coordonare. Fiecare participant poate aduce propriile contribuții culinare, în ideea de a se obține o experiență culinară memorabilă.

Social media

De asemenea, teambuilding-ul poate include și crearea unei strategii de social media. Această activitate permite participanților să își pună la încercare abilitățile de comunicare și gândire critică. Echipa trebuie să creeze conținut interesant și relevant pentru publicul țintă și de asemenea să stabilească pe ce canale sociale vor fi promovate ideile sau produsele. Un asemenea tip de activitate ajută la realizarea unor legături mai puternice între membrii echipei, aceștia își vor folosi imaginația pentru găsirea soluțiilor creative.

In concluzie, există o multitudine de modalități creative prin care se pot organiza teambuilding-uri de succes. Activitățile interactive, cele în aer liber și cele creative sunt doar câteva dintre acestea, fiecare poate stimula colaborarea, productivitatea și creativitatea membrilor echipei și reprezintă prilejul perfect pentru ca acestia să se distreze împreună. Nu trebuie uitat că serviciile de teambuilding & corporate events reprezintă un instrument utilizat pe scară largă și care poate aduce avantaje multiple companiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *