Blog

9 idei de jocuri indoor pe care le poți organiza în team building

teambuilding

Team building-ul este o parte importantă a evoluției unei echipe de succes. Organizarea unor activități speciale în team building poate fi soluția perfectă pentru a consolida relațiile între colegi, pentru eficiența muncii și creșterea productivității. Un team building poate fi susținut și indoor, cu jocuri potrivite, inovatoare și interesante, concepute pentru a îmbunătăți comunicarea, munca în echipă, încrederea și creativitatea.

Dacă ai în minte organizarea unor activități indoor în team building, nu ezita să ne contactezi pentru un program special conceput atât pentru companie, cât și pentru angajați. Explicăm în cadrul acestui material care sunt cele mai bune idei de jocuri indoor pe care le poți organiza în team building.

1. O poveste de succes

Activitățile indoor ce pot fi realizate în team building sunt o modalitate excelentă de a implica echipa, de a îmbunătăți sau întări legăturile dintre membrii acesteia, comunicarea și încrederea. Construirea unei povești de succes poate fi exercițiul perfect de relaționare, ascultare și comunicare. Pentru ca participanții să își concentreze acțiunile și să fie cu adevărat implicați, trebuie să existe și câteva reguli de urmat.

Membrii echipei formează un cerc și fiecare va ține în mână o carte. Participanții au dreptul să folosească un anumit număr de cuvinte sau doar câteva propoziții pentru a continua povestea cu temă aleasă de coordonator, iar pe măsură ce povestea se conturează se formează și o piramida a cărților.

2. Turneul jocurilor de societate

De la icebreakers până la entertainment, ai servicii complete la TeamLink personalizate ce vor motiva și energiza întreaga echipă. Un turneu al jocurilor de societate este o activitate clasică și ușor de organizat indoor pentru care există o varietate mare de jocuri disponibile, de la cele de îndemânare până la cele care solicită gândirea critică. În funcție de activitățile curente desfășurate, de coeziunea echipei, dar și de interesele participanților ai posibilitatea să alegi variante diferite, care să se potrivească echipei.

Participanții pot juca mai multe jocuri de societate, cu mai multe runde, unul împotriva celuilalt. Câștigă cel care obține cele mai multe puncte. Turneul poate fi organizat și pe echipe, dacă sunt mai mulți jucători.

3. Strategie cu spagheti și bezele

Ce spui de un joc indoor în team building în care membrii echipelor să fie provocați să găsească cele mai bune soluții pentru a construi un obiectiv anume folosind doar spaghete și bezele? Poate fi vorba de un pod Da Vinci si fiecare echipă trebuie să realizeze o parte a acestuia. Membrii echipei sunt încurajați să colaboreze, să rezolve problemele apărute împreună, să proiecteze și să realizez teste pentru a veni cu soluții și îmbunătățiri.

joc strategie cu spagheti si bezele, teamlink

4. Organizarea mesei în echipă

Mâncarea unește oamenii, iar organizarea unui team cooking poate fi o activitate de joc indoor în team building. Nu este simplu să fie reunite gusturi diferite între-un singur meniu care să-i satisfacă pe toți. Este o provocare și poate fi și un challenge reușit dacă participanții au la dispoziție o serie limitată de ingrediente din care să realizeze un meniu cu 3 feluri. Creativitatea, răbdarea, cooperarea sunt puse la încercare, iar distracția va fi garantată.

Poți merge chiar mai departe și să impui organizarea unui meniu cu preparate realizate într-un timp delimitat, fără a fi gătite sau, din contră, care să fie definitivate prin procedee culinare specifice.

5. Minut to win

Activitate de indoor în team building, Minute to win reunește o serie de jocuri distractive, surprinzătoare, variate, în cadrul căreia toată lumea participă, fără a resimți presiunea de a fi în centrul atenției. Toate jocurile au 60 de secunde, echipele trebuie să găsească persoana potrivită pentru fiecare tip de joc, astfel încât să își crească șansele de câștig. Deși o singură echipă este campioană la final, toată lumea se va simți bine.

6. Nostalgia games

Pentru activitățile indoor de tip nostalgia games sunt necesare o serie de abilități de negociere, inteligență, creativitate și brainstorming pentru a câștiga. Ai o gamă variată de jocuri – Rațele și vânătorii, Țările, Frunza, 1,2,3 la perete stai, Baba Oarba – din care să le alegi pe cele potrivite, pentru câteva ore sau pe durata unei zile. Într-o atmosferă relaxantă, participanții vor râde, se vor distra, vor face mișcare și vor descoperi mai multe unii despre ceilalți.

7. Catapulte medievale

Un program de team building de proiectare și construcție care poate fi realizat cu succes indoor vizează catapulte medievale. Vorbim de un exercițiu de rezolvare a problemelor de team building pentru îmbunătățirea cooperării, a strategiei, a procesului decizional și a conștientizării echipei. Jocul implică crearea propriilor catapulte funcționale, dar și utilizarea acestora în diverse concursuri.

8. Misterul crimei

Jocurile de rol și rezolvarea misterului crimei reunesc abilități excelente ale echipei în team building. Un joc de acest tip indoor este captivant și antrenant, iar dacă mai adăugăm costumele și recuzita, efectul va fi realist. Atenția la detalii, gândirea critică și ipotezele emise pe baza constatărilor vor face jocul motivant și distractiv, într-un cuvânt – memorabil.

9. Graffitti Guru

Realizarea unui graffitti este distractivă, iar arta care prinde contur poate fi păstrată de membrii echipei. Un astfel de joc indoor de organizat în team building poate fi personalizat în funcție de dorințele participanților. Nu trebuie să îți faci grijă, ai un graffitti guru profesionist care va ajuta fiecare participant să își definitiveze lucrarea.

Acestea sunt doar o parte a activităților ce pot fi realizate indoor în team building. Ai la dispoziție și alte jocuri și programe pentru training, outdoor, travel sau servicii remote din care să alegi varianta potrivită pentru tine și echipa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *