Blog

Ce înseamnă teambuilding și ce scop are?

Ce inseamna team building

Manager, specialist HR, team leader – orice rol ai avea în ierarhia organizațională, auzi tot mai des termenul teambuilding. Îți prezentăm în continuare ce înseamnă acest concept și cum să organizezi teambuilding-uri reușite pentru oamenii din firma ta.

Ce înseamnă teambuilding

Cuvântul teambuilding provine din limba engleză, unde înseamnă construire, consolidare (building) a echipei (team). În domeniul resurselor umane, vei întâlni definiții precum proces de transformare a unui grup de angajați pentru a-i organiza ca echipă, tehnică de management și HR pentru îmbunătățirea eficienței și a performanței.

Teambuilding – un concept tot mai popular pentru companii mari și mici

Tot mai multe companii solicită servicii de training pentru angajați, pentru creșterea eficienței echipelor și consolidarea culturii organizaționale. Există o gamă largă de teambuilding-uri, traininguri și meetinguri cu rol motivațional. Pot fi programe de entertainment cu rolul de icebreakers sau teambuilding-uri de la A la Z cu teme propuse de specialiști în organizarea evenimentelor corporate. Orice alegi, aceste întâlniri între colegi, colaboratori, manageri reprezintă un must do pentru firme din toate domeniile și de toate dimensiunile, de la IMM-uri la multinaționale.

Cum să organizezi un teambuilding reușit pentru echipa ta

Este evidentă nevoia de interacțiune și comunicare între oamenii din firmă, așa că te-ai decis să organizezi un teambuilding. Îți prezentăm care sunt cele mai importante tipuri de teambuilding-uri și cum să alegi cel mai bun program pentru echipa ta. Trebuie să iei în considerare mărimea companiei, obiectivele setate, perioada în care vei organiza întâlnirile, bugetul alocat, disponibilitatea echipelor de a participa la meetinguri interactive, în orașul unde își desfășoară activitatea sau în alte localități.

Tipuri de teambuilding

Alege cele mai potrivite soluții pentru firma ta, dintre diferite activități personalizate de teambuilding și team bonding pentru companii. Optează pentru specialiști în organizarea evenimentelor corporate și studiază ofertele pentru un raport optim calitate-cost la serviciile oferite.

Teambuilding live

Cele mai multe întâlniri cu angajații firmei sunt organizate live, cu participarea fizică a oamenilor din diverse echipe. Mai ales după anii de izolare din timpul pandemiei, se simte nevoia conversațiilor față în față, fie că este vorba despre un teambuilding outdoor sau un teambuilding indoor în diverse locuri (la munte, la mare, în Deltă, la pensiuni agroturistice, city break-uri în diferite regiuni ale țării, chiar și în străinătate).

Teambuilding online

Dacă nu este posibilă reunirea în aceeași locație a tuturor angajaților, poți să organizezi un teambuilding remote, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Mediul online oferă alternative eficiente și agreabile la întâlnirile clasice. Astfel oamenii din companie creează legături cu mulți colegi aflați la sute de kilometri depărtare, din alte țări și chiar de pe alte continente.

Ce scop are teambuildingul pentru oamenii dintr-o companie

ce scop are teambuildingul pentru oamenii dintr-o companieOrganizarea unui teambuilding aduce beneficii importante pentru oamenii din companie. Ca să atingi scopurile propuse, colaborează cu profesioniști în event management și facilitatori potriviți pentru diferite tipuri de echipe. Împreună veți alege activități specifice, cuprinse în programe adaptate la obiectivele agreate.

Îmbunătățirea comunicării în cadrul organizației

Unul dintre scopurile organizării unui teambuilding este îmbunătățirea comunicării dintre oamenii care fac parte din organizație. Cu programe de tipul Breaking Barriers, DISC Training angajații de diferite vârste, din toate departamentele companiei, interacționează, capătă încredere și reușesc să comunice sincer, asumat, real.

Identificarea celor mai bune soluții pentru activitatea firmei

Teambuildingul este și un excelent prilej de brainstorming și generare de soluții care să ajute la creșterea eficienței în activitatea companiei. Oamenii sunt încurajați să participe la luarea deciziilor și să-și exprime liber ideile.

Adaptarea angajaților la cultura organizațională

Un alt scop important în organizarea unui teambuilding este prezentarea valorilor firmei, a viziunii și misiunii sale. Astfel angajații înțeleg cultura organizațională și se simt parte din ansamblul de resurse care stă la baza succesului comun.

Ia în considerare detaliile prezentate și apelează la firme specializate, care să-ți ofere servicii complete pentru organizarea unui teambuilding reușit: training, teambuilding, simulări de business, programe distractive (cocktail, party), travel support (intermediere servicii de cazare, ospitalitate, transport ș.a.).

Astfel vei beneficia de facilitatori cu experiență, sugestii de activități în funcție de brief și de locație, materiale și echipamente premium, cost management bun și implicit un preț mai mic, garanție și servicii de calitate, în condiții accesibile. Împreună cu Echipa Teamlink vei reuși să faci lucrurile mai constructiv, mai distractiv și memorabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *