Blog

Team building remote: realizează activități online pentru echipa ta

team building remote

Munca la distanță a devenit o obișnuință în viețile multora dintre noi, dar odată cu ea au apărut și provocări noi, cum ar fi construirea și menținerea unei echipe unite. In acest articol iti spunem cum să treci peste obstacolele jobului la distanță și cum poți organiza activități de team building remote eficiente și atractive. De asemenea, iți spunem care sunt beneficiile acestui tip de team building, cum să alegi platforma potrivită și care sunt cele mai populare activități.

Beneficiile team building-ului remote

Beneficiile team building-ului remote sunt multiple și pot aduce îmbunătățiri semnificative în comunicarea și cooperarea dintre membrii unei echipe. 

 • Prin intermediul activităților de team building online, angajații învață să lucreze împreună, să împărtășească ideile și să rezolve problemele într-un mediu virtual, ceea ce duce la crearea unui sentiment de coeziune în echipă. 
 • Un alt beneficiu al team building-ului remote ține de creșterea angajamentului și loialității angajaților față de companie. Participarea la activități de acest gen poate face ca angajații să se simtă mai valoroși și mai implicați în activitățile organizației. 
 • Dezvoltarea abilităților digitale este un alt aspect important al erei digitale. Team building-ul remote oferă oportunitatea de a învăța și de a dezvolta aceste abilități, prin utilizarea diferitelor platforme și instrumente online. 
 • Un alt beneficiu important al team building-ului remote este flexibilitatea și economia de timp. Eliminarea nevoii de deplasare pentru participarea la activități de team building înseamnă economisire de timp și resurse. 

Principalele provocări ale organizării unui team building remote

Organizarea unui team building remote vine la pachet cu câteva provocări importante:

 • coordonarea și sincronizarea echipei, deoarece membrii se află în diferite zone geografice. Diferențele de fus orar pot crea dificultăți în stabilirea unor ore convenabile pentru toți participanții. Accesul la tehnologie și disponibilitatea fiecărui membru al echipei poate fi, de asemenea, o provocare. 
 • o altă provocare importantă în organizarea unui team building remote este crearea unei atmosfere interactive și implicarea tuturor membrilor prezeți online. În mediul online, este mai dificil să se creeze o atmosferă de camaraderie și să se asigure participarea activă a tuturor. Este necesar să se găsească modalități creative de a încuraja interacțiunea și participarea la discuții sau activități.
 • tehnologia reprezintă și ea o provocare majoră în organizarea unui team building remote. Alegerea platformei potrivite este esențială pentru a permite o comunicare și colaborare eficientă între membrii echipei. Problemele tehnice pot apărea în timpul activităților de team building, iar organizatorii trebuie să fie pregătiți să facă față acestora și să ofere suport tehnic în caz de nevoie.
 • măsurarea eficacității team building-ului remote poate fi o provocare în sine. Organizatorii trebuie să găsească metode eficiente de a evalua impactul activităților de team building și de a obține feedback de la participanți pentru a îmbunătăți (eventual) viitoarele evenimente.

Cum să alegi platforma potrivită pentru un team building remote

platforma potrivita pentru team building remote

Pentru a asigura un team building remote eficient, este esențial să alegi o platformă care oferă caracteristici adecvate. Aceasta ar trebui să permită interacțiunea în timp real, partajarea ecranului și a documentelor, precum și o calitate bună a sunetului și a imaginii. Foarte important este cat de usor de utilizat este platforma. Interfața ar trebui să fie intuitivă și prietenoasă, astfel încât participanții să poată naviga cu ușurință, pentru a se putea concentra asupra activităților de team building.

În era digitală, securitatea datelor reprezintă o problemă importantă și tocmai de aceea este bine să optezi pentru o platformă care oferă măsuri solide de securitate, necesare protecției de informații și date.


Un alt factor important în alegerea platformei potrivite este costul. Există numeroase platforme disponibile, care oferă planuri gratuite sau la prețuri rezonabile. Este important să știi care este bugetul pe care îl ai la dispoziție, pentru a putea opta pentru o platformă care oferă funcționalitatea necesară la un preț rezonabil.

Cele mai populare activități de team building remote

Pentru a alege activitățile potrivite pentru echipa, este important să iei în considerare factori precum mărimea echipei, profilul membrilor și obiectivele team building-ului. De exemplu, dacă ai o echipă mai mare, poți opta pentru jocuri online care promovează colaborarea și comunicarea între membri. În cazul în care echipa ta este formată din persoane cu interese diverse, poți organiza webinarii de dezvoltare personală. Este o ocazie perfecta pentru ca membrii să împărtășească cunoștințele și experiența în diferite domenii.

Este important să reții că jocurile interactive online pot stimula interacțiunea și spiritul de echipă, dar pot apărea și dificultăți în asigurarea participării active a tuturor membrilor. Pe de altă parte, sesiunile de brainstorming remote pot fi eficiente în generarea de idei și soluții, însă pot fi mai dificil de organizat și coordonat comparativ cu sesiunile cu prezență fizică.

Cum să organizezi un team building remote eficient

Pentru a organiza un team building remote eficient, este important să planifici în detaliu evenimentul. Începe prin a stabili un obiectiv clar pentru team building și asigură-te că este comunicat tuturor participanților. Alege o dată și o oră care să fie convenabile pentru toți membrii echipei, având în vedere fusurile orare și programul fiecăruia.

Asigură-te că toți participanții au acces la resursele necesare pentru team building-ul remote (conexiune stabilă la internet, o platformă digitală de comunicare și eventuale materiale necesare pentru activități).

Alegerea activităților potrivite este esențială pentru un team building remote reușit. Optează pentru activități interactive și care să încurajeze colaborarea între membrii echipei (ateliere de lucru, jocuri de brainstorming, sesiuni de formare sau concursuri). 


Menținerea angajamentului și participării tuturor membrilor echipei poate fi mai dificilă într-un mediu remote. Asigură-te că fiecare participant se simte inclus și valorizat. De asemenea, este esențial să menții un ritm alert al activităților.

Un aspect important este evaluarea și îmbunătățirea continuă a evenimentului de team building remote. Este important sa soliciti feedback de la participanți si sa identifici zonele care pot fi imbunatatite.

Măsurarea impactului unui team building remote

team building remote

Măsurarea impactului unui team building remote este esențială pentru a evalua eficacitatea acestuia și pentru a identifica eventualele îmbunătățiri necesare. Există mai multe moduri prin care poți evalua impactul unui asemenea eveniment:

 • metode de evaluare a impactului: pentru a obține feedback de la participanți și a măsura impactul team building-ului, poti utiliza sondaje de opinie, interviuri individuale sau de grup și poți analiza performanței înainte și după activitatea de team building remote
 • indici de performanță cheie: pentru a măsura succesul team building-ului remote, poți identifica și defini indicatori de performanță cheie. Aceștia pot include nivelul de implicare al angajaților, productivitatea, satisfacția muncii sau coeziunea echipei. 
 • analiza rezultatelor: după obținerea rezultatelor, este important să le analizezi și să le interpretezi corect. Trebuie să înțelegi ce înseamnă aceste rezultate pentru echipa ta și cum poți folosi aceste informații pentru a îmbunătăți viitoarele activități de team building. 
 • îmbunătățirea continuă: odată ce ai analizat rezultatele, trebuie să identifici zonele care ar putea fi imbunătățite și să dezvolți strategii in acest sens. Este foarte important să faci asta mai ales dacă vrei ca evenimentul să aibă un impact pozitiv pe termen lung. 

Team building-ul remote poate avea numeroase beneficii pentru echipa tale, de la creșterea coeziunii și a productivității, până la îmbunătățirea comunicării. Cu toate acestea, organizarea unui astfel de eveniment poate fi o provocare, dar cu o platformă potrivită și cu activități bine gândite, poți crea o experiență memorabilă pentru toți membrii echipei. Măsurarea impactului este esențială pentru a înțelege dacă obiectivele au fost atinse și cum poți îmbunătăți astfel de activități în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *