Blog

5 idei interesante de activități pentru petrecerile corporate de Crăciun

Petrecere corporate

Petrecerile de Crăciun la birou sunt momente de relaxare și distracție, dar și o ocazie foarte bună de consolidare a echipelor. Anul acesta, pe lângă clasicul Secret Santa, încearcă și ceva puțin diferit! Descoperă în acest articol 5 idei interesante de activități pentru petrecerile corporate de Crăciun care îți pot face echipa să intre în spiritul sărbătorilor!

1. Concurs de decorare a unei case de turtă dulce

Concurs de decorare a unei case de turtă dulce

Organizarea unui concurs de decorare a casei de turtă dulce poate fi un mod amuzant și creativ de a sărbători sezonul de iarnă. Acest tip de activitate încurajează munca în echipă și creativitatea, fiind ideală pentru petrecerile corporate de Crăciun. Pentru a organiza un astfel de concurs, trebuie să formezi echipele și să stabilești un timp limită pentru decorare.

Fiecare echipă va avea nevoie de o casă de turtă dulce, glazură din zahăr (care va funcționa ca un „adeziv”), bomboane și alte dulciuri pentru decorare și, opțional, figurine de zahăr sau marțipan. De asemenea, este necesar să asiguri un spațiu de lucru adecvat pentru fiecare echipă.

În ceea ce privește evaluarea și premiile, la final, căsuțele pot fi evaluate de către restul angajaților sau de un juriu special ales. Poți alege să oferi premii pentru „Cea mai creativă casă de turtă dulce”, „Cea mai tradițională casă de turtă dulce” sau „Cea mai neobișnuită decorare”.

2. Karaoke cu colinde și melodii de Crăciun

Distracție festivă cu karaoke! De la clasicele melodii precum „Jingle Bells” la melodii mai moderne, această activitate va fi plină de veselie și râsete. 

În rândul celor mai populare activități indoor pe care le poți organiza pentru colegii tăi se numără și karaoke. Pentru a organiza o astfel de activitate, este important să alegi melodiile și colindele care vor fi interpretate. Consultă-te cu echipa și alege un amestec de cântece tradiționale și moderne, pentru a satisface toate gusturile. În plus, este util să stabilești o ordine a participanților, pentru a evita confuzia și a asigura o desfășurare lină a activității. Este important ca toți angajații să se simtă confortabili cu ideea de a cânta în fața colegilor, așa că este bine să oferi opțiunea de a cânta în grupuri sau duete. 

Pentru o experiență de karaoke de succes, ai nevoie de un echipament adecvat. Acesta ar trebui să includă un sistem de sunet de înaltă calitate și un proiector sau un televizor mare, pentru a afișa versurile melodiilor. În plus, nu uita să aduci suficiente microfoane pentru participanți.

3. Realizarea ornamentelor DIY

Realizarea ornamentelor de Crăciun DIY (Do It Yourself) este o activitate care poate aduce un plus de bucurie și creativitate în cadrul petrecerilor corporate de Crăciun. Pentru aceasta, vei avea nevoie de anumite materiale, precum:

 • hârtie colorată;
 • lipici;
 • foarfecă;
 • sfoară;
 • mărgele;
 • pietricele strălucitoare;
 • bloguri;
 • panglici;
 • bețișoare de lemn;
 • sclipici fin etc.

Cu ajutorul acestor materiale, echipa ta poate realiza o varietate de ornamente, în funcție de nivelul de creativitate și de abilitățile fiecăruia. De la globuri pictate manual, la stele din hârtie, până la coronițe din crengi de brad sau alte materiale naturale. Alte idei pot include fulgi de zăpadă din hârtie sau chiar personaje festive, precum Moș Crăciun sau spiriduși, realizate din diverse materiale.

Aceasta este o activitate care stimulează interacțiunea între colegi și favorizează spiritul de echipă. Participanții pot lucra împreună la un proiect comun, ceea ce poate contribui la consolidarea legăturilor dintre ei. La finalul activității, folosește ornamentele create pentru a decora biroul, adăugând o notă personală spațiului.

4. Cabină foto de Crăciun

Cabină foto de Crăciun

Cabina foto de Crăciun este o altă idee interesantă prin care poți adăuga un strop de distracție și interacțiune la orice petrecere corporate. Avantajele unei cabine foto tematice sunt numeroase, iar printre acestea se numără crearea unor amintiri frumoase și stimularea interacțiunii între colegi.

Setarea unei cabine foto necesită atenție la detalii și o bună organizare. În primul rând, alege un fundal potrivit, precum un peisaj înzăpezit, un brad împodobit sau o scenă festivă. Apoi, asigură o iluminare adecvată pentru a obține fotografii de calitate. Spațiul destinat cabinei foto trebuie să fie suficient de mare pentru a permite tuturor colegilor să se fotografieze în voie.

Recuzita tematică de Crăciun poate include:

 • pălării de Moș Crăciun;
 • urechi de spiriduș;
 • coarne de ren;
 • eșarfe;
 • mănuși;
 • pălării;
 • clopoței;
 • ghirlande;
 • luminițe de Crăciun și multe altele.

Fotografiile realizate pot fi un suvenir amuzant pe care angajații îl pot păstra după petrecere, reamintindu-le de momentele petrecute împreună.

5. Întrebări Ice Breaker de Crăciun

În cadrul petrecerilor de Crăciun, un obiectiv important este crearea unei atmosfere relaxate, care să faciliteze interacțiunile și comunicarea între angajați. Aceasta poate avea un impact pozitiv asupra mediului de lucru, stimulând productivitatea și creând o atmosferă plăcută. De aceea, ți-am pregătit câteva întrebări ice breaker concepute special pentru a atinge acest obiectiv:

 1. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit până acum?
 2. Care este cel mai nereușit cadou pe care l-ai primit vreodată?
 3. Care este colindul tău preferat?
 4. Care este cea mai trăsnită poveste de Crăciun?
 5. Ce vârstă aveai când ai încetat să mai crezi în Moș Crăciun?
 6. Care este filmul tău preferat de Crăciun?
 7. Care este tradiția ta preferată de sărbători?
 8. Dacă ai fi pe lista neagră, care crezi că ar fi motivul principal?
 9. Care este mâncarea ta preferată de sărbători? 

Descoperă și alte propuneri de Icebreakers pe care le poți alege pentru începutul petrecerii de Crăciun!

În concluzie, aceste jocuri pot ajuta la crearea unei atmosfere relaxate, stimulând în același timp și spiritul de echipă. Dacă vrei să scapi de stresul planificării petrecerii de Crăciun, lasă totul în seama noastră! Echipa Teamlink este formată din specialiști în organizarea evenimentelor corporate, ceea ce înseamnă că știm exact ce este necesar pentru ca evenimentul tău de Crăciun să fie un succes. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *